Lähteä shoppailemaan oikein ajan kanssa.
Ensin soitin tyttärelleni setäni voinnista, joka taas joutunut sairaalaan. Antibiootit eivät enää auta. Nyt terminaalivaiheen hoito. Onneksi tytäreni ovat käyneet heillekin  läheistä setää hoitamassa, kädestä pitämässä ja läheisyyttään antamasa. Olen hyvin onnellinen tyttäristäni. Siitä että he ovat empaattisia ja löytävät ja järjestävät aikaa setäni hyväksi.  Setäni 90-vuotisjuhlissa neljä kuukautta sitten hän oli kohtalaisen hyvässä kunnossa. Hän sanoi minulle: Olet kaunistunut ja nuorentunut  kymmeniä vuosia kun sait tuon eron miehestäsi. Näkee että olet nyt onnellisempi kuin aikoihin. Hänellä oli tarkat silmät vaikka kunto olikin jo ollut laskussa pitkän aikaa. Setä oli myös silminnähden tyytyväinen kun näki paljon sukua, ystäviään ja läheisiäään ympärillään. Monet meistä olivat tavanneet toisensa viimeeksi lapsena tai nuorena ollessaan.

Kuolema lähestyy kaikkia aikanaan. Se on luonnollista ja siksi meidän pitää elää niin että voimme olla  tyytyväisiä, että tiedämme eläneemme. Mikä elämän tarkoitus lieneekään, toisten alistaminen, väheksyminen tai ivaaminen se ei ainakaan ole kuten entisellä miehelläni.

Haluan ostaa nyt ihan itselleni kaunista ja mukavaa päällepantavaa. Palkitsen itseäni nyt ainakin 20- vuoden edestä.. Olen ollut kauan itseni tarpeiden suhteen liiankin vaatimaton, kun oli "tiukkaa taloudellisesti."
Kauniit uudet kengät tekevät askellukseni kevyeksi.  Parit uudet hyvin istuvat farkut ja pari ihastuttavaa pikkumekkoa täydentävät tuon mukavan kepeyden tunteen. Jotain ihan itselleni. Vielä  raikkaanvärinen  kesäisen neule. Nyt väistyy vuosikausien pukeutuminen mustaan näkymättömyytten. Luontaistuotekauppaan sisäistä pirteyttäni takaamaan. D-vitamiinia, Omega-rasvahappoja ja punariisikapseleitä alentamaan huonoja kolesteroleja. Ruokakaupasta Neitsyt Virginöljyä iholle ja vatsalle. Lääkärin mukaan se on parasta iholle ja intiimialueelle, koska se ei sisällä mitään lisäaineita,säilöntäaineita, väriaineita tms.
Paketti on nyt koossa ainakin tämän päivän osalle. Isompi matkalaukku pitää ostaa paluumatkalle, on täällä sen verran tullut osteltua ja hemmoteltua itseään ja läheisiään. Uusi ystävättäreni meni tänään kasvohoitoon ja manikyyriin rentoutumaan. Ehkä minäkin joskus. Nyt tuntuu että meren läheisyys, aaltojen kuunteleminen ja aurinko on minulle sitä parasta rentoutumista. Tanssimista ei pidä unohtaa, sillä liittyyhän siihen vuorovaikutus mukavien  miesten kanssa.

Eilen perhospuistossa sain kädelleni kauniit parittelevat perhoset. Siitä eräs seurueen mies sanoi, että kyllä kaunis aistillinen nainen vetää vastaavia perhosiakin puoleensa. En ottanut sitä loukkauksena. Muistan kun 20-vuotiaana neljännen kerroksen asuntoni ikkunastani lensi sisälle kaunis perhonen. Se lenteli huoneessa etsien ulospääsyä. Ojensin käteni perhosta kohden ja keskityin ajattelemaan: Lennä kädelleni niin ohjaan sinut ulos. Hetken kuluttua tuo perhonen laskeutui kädelleni, ojensin käteni ulos ikkunasta, mutta perhonen ei halunnut siitä lähteä. Useiden minuuttien jälkeen se nousi ilmaan ja kierteli siinä käteni lähellä kunnes lensi pois. Tunsin jonkinlaisen yhteyden tuohon luontokappaleeseen sen ollessa kädelläni. Miten vaan, kaunis hetki. Kaunis muisto.