Amerikkalaistutkimuksen mukaan huonon parisuhteen aiheuttama stressi lisää tulehdusten määrää ihmiskehossa. ( Iltalehti 8.2.2013 ) Ohiolaisen yliopiston tutkimus Synergistic Relationships Among Stress, Depression and Troubled Relationships huono parisuhde voidaan luokitella kroonisen stressin muodoksi, joka puolestaan synnyttää masennusta ja masennusoireita.

 

Stressin, masennuksen ja huonon parisuhteen välisiä yhteisvaikutuksia tarkastelevan amerikkalaistutkimuksen mukaan huonossa parisuhteessa elävät ihmiset altistavat itsensä lukuisille vaarallisille sairauksille.

Huonoissa parisuhteissa elävät pystyvät torjumaan stressiä huonommin, kuin kannustavissa parisuhteessa elävät.

Tutkimuksen mukaan stressi, masennus ja huono parisuhde lisäävät tulehdusten määrää ihmiskehossa. Tutkimuksen mukaan krooninen tulehdus lisää ennenaikaisen kuoleman riskiä.

Tutkimuksessa kerrotaan, että negatiivinen ja vihamielinen käytös, kuten syyttäminen ja keskeyttäminen vaikuttavat olevan erityisen haitallisia terveydelle.Tutkimuksen mukaan stressaantuneet ja masentuneet ihmiset syövät usein huonosti ja lopettavat liikkumisen.

Olen kokenut pitkällisen parisuhdestressin narsistin puolisona.

Toki kaikki parisuhdestressiin altistuneiden puolisot eivät ole narsisteja.

Blogini aihe, eroaminen narsistista, saa uudenlaista syvyyttä tästä tutkimuksesta.

Puolison negatiivinen ja vihamielinen käytös syyttämisineen ja mitätöinteineen, aiheutti minussakin vuosien mittaan jatkuvat tulehdukset eripuolilla kehoa ja ankarat kiputilat. Ihminen on psykosomaattinen kokonaisuus.

Lopulta jo kipujen takia liikkuminen jäi vähiin ja se aiheutti myös lihomista. Nöyryyttävä kohtelu pahensi stressiä aiheuttaen vaikean masennuksen ja autoimmuunitulehduksen.

Vasta kun irroittauduin avioliittohelvetistä aloin parantua. Paino normalisoitui nopeasti ja masennuksesta paranin ammattiavun turvin. Kivut katosivat. Ainoa fyysinen autoimmuunitulehduksen jäljelle jättämä kilpirauhasen vajaatoiminta vaatii lääkitystä.

Voisin sanoa nyt, että tiedostakaa huono parisuhde tai narsistisesti käyttäytyvä kumppani ajoissa.