Seinällä oli paljon nuppineuloja, nauloja ja nupeja. Irroittelin niitä seinällä olleista piirustuksista ja maalauksista. Jotain teosta Jukka yritti kiinnittää seinään, mutta se irtosi aina uudestaan. Jotain piirustusta hän irroitteli lastenhuoneesta. Lapset olivat kouluikäisiä. Lattialla oli paljon rojua ja sotkua, joita lakaisin kasaan ja yritin siivota paikkoja. Kalusteita ei ollut. Poltettiin takassa lattialta rojua ja tuohta sekä puita.

Pidin käsissäni jotain isoa parerille tehtyä maalausta ja tiukkasin Jukalta miksi hän haukkui minua kun olin masentunut ja puolustuskyvytön. Huusin hänelle että hän on täysi paska sisältään. Vapisin, ehkä saanut kunnolla enää ääntä. Isäni lauloi Jukalle hilpeänä jonkun laulun.

Ikkunat olivat hyvin likaisia ja yritin laskea kaihtimet alas, mutta en saanut koska narut olivat niin sotkussa. Halusin peittää ikkunat ettei kukaan näkisi kun vaadin Jukalta vastausta. Jukka oli jotenkin pienempi, mutta ei vastannut taaskaan. Vaadin että hän vastaisi ja myöntäisi raukkamaisuutensa ja sen miten väärin oli tehnyt minua kohtaan. Unessa Jukan uusi nainen oli jotenkin olemassa, ehkä jotenkin taustalla. Jukka yritti taas kiinnittää itsensä kokoista piirustusta sotkuiselle seinälle että piilottaisi sotkut, mutta ei saanut sitä kiinni, vaan se irtosi koko ajan paljastaen sotkut.

Tulkinta:

Isän rooli unessa oli erikoinen, sillä hän ei juuri koskaan laulanut. Yrittikö hän laulamalla kertoa  minulle että Jukalta puuttuu positiivisuus elämästä. Kun kerroin Isälleni että haluan erota Jukasta, Isä kysyi että voitteko mennä johonkin parisuhdeterapiaan, sen jälkeen hän ei puuttunut asiaan.

Uni oli ahdistava ja tuskainen. Tuntui että vaikka kuinka yritän päästä tuskasta (piikkejä) eroon, on se mahdotonta. Jukka ei myönnä mitään. Jukka haluaa  unessa salata ja siivota pois loukkaamiseni  piiloon muilta. Olen aina inhonnut riitelemistä, enkä ole koskaan huutanut Jukalle ennen eron laittamista vireille. Unessa kuitenkin huusin hänelle. Uni osoitti varmaan, että tuo huutaminen olisi ollut oikeutettua jo kauan sitten ja että minulla oli tarve myös purkaa kunnolla hänen käytöksestään johtunut patoutunut pahan olon tunteeni.