Narsistin kumppanina voit sairastua vakavasti

Sairastuin krooniseen autoimmuunitulehdukseen pitkällisen stressin seurauksena. Vuosia kestänyt stressi jota en ollut tiedostanut sai elimistöni toimimaan itseäni vastaan ja siitä seurasi kilpirauhasen vajaatoiminta. Sitä ei huomattu koska arvot olivat normaakin rajoissa. Pyysin lääkäriltäni kokeeksi thyroksiinia ja se toimi hyvin. Arvot nousivat, mutta alkoivat laskea jälleen. Otettiin vasta-aineet verestä ja ilmeni autoimmuunitulehdus. Lääkäri sanoi syyn oleva pitkäaikaisesta stressistä. Eikä minun ole vaikeaa etsiä syytä pitkäaikaiseen stressiin. Thyroxiini auttanee elimistöni tasapainoon ajanoloon. Aikaisemmin jo sairastuin epämääräisiin kipuihin ja lähes jatkuvaan päänsärkyyn, nekin psykosomaattisia kipuja huonosta kohtelusta. Noista kivuista olen parantunut eroamisen myötä. Henkisiä arpia jää pitkäksi aikaa, mutta paranen niistä vähitellen negatiivisuuden taakan jäätyä taakse erottuani narsistisesta puolisostani.

Narsistin ikeen alla voi siis menettää terveytensä kohtalokkaasti, joten neuvoksi muille: terästäytykää ajoissa että pääsette narsistista eroon. Narsisti kyllä selviää hetkellisestä romahduksestaan menettäessään valtaansa,  jolloin hänen sairas itsetuntonsa saa kolahduksen. Narsisti etsii aina eroon syytä kumppanistaan, hän ei tule huomaamaan itsessään mitään vikaa ja porskuttaa pian taas eteen päin etsien uutta uhria rinnalleen nostattamaan tappiotaan ja egoaan.

Katseeni tuska

Peilikuvassani näkyy synkät kokemukseni.                                                                                                                  Milloin viimeinenkin nöyryytyksen muisto katoaa mielestäni.                                                                                     Ehkä vain minä näen tuon silmieni taakse kätkeytyvän surun, pettymuksen ja tuskan.