Tuntosarvet päässä

Narsistisen mieheni jälkeen etsin uusista tuttavuuksista samanlaisia piirteitä.  Hän voi olla aluksi ihastuttava, rakastettava, luotettavan tuntuinen. Entä jos hänkin osoittautuu narsistiksi, joka vie taas kaiken ilon elämästäni.   Tiedän että voin menettää jonkun miehen siksi että epäilen häntä narsistiksi jo tavastaan hymyillä, katsoa, istua, kävellä tai ilmeistään. Epäilenkö häntä narsistiksi kun hän on kiinnostunut minusta, kun hän latelee kohteliaisuuksiaan minulle.

Tämähän on sietämätöntä. Sanotaan että alistettu nainen hakee tiedostamattaan aina samankaltaisia miehiä. En usko tuohon omalta kohdaltani, mutta peikkona se asia on mielessä. Jos kuitenkin tunnistan nuo piirteet, otan ns. jalat alleni.

Haen positiivisuutta ja iloa elämääni. Pitäisi siis testata miehestä ainakin empatian kyky, rehellisyys, avoimuus. Pitäisi huomioida pystyykö hän kehumaan muita, tukemaan läheisiään, arvostaako hän työkavereitaan, sukulaisiaan, naapureitaan, pomojaan, alaisiaan, lapsiaan. Arvostaako hän sinun läheisiäsi, tuttaviasi ja sinun tekemisiä.  Onko esim. kriittisyys kateutta ja kokeeko hän että toisten kehuminen on pois häneltä itseltään eli nostaako hän omanarvontunnettaan moittimalla tai haukkumalla muita. Antaako hän tavata ystäviäsi, vai onko heissä aina jotain vikaa. Onko hän aina oikeassa ja muut väärässä. Onko hän neuvomassa miten sinun pitäisi menetellä ja tuleeko sinulle tunne että koet jostain syyllisyyttä, vaikka et ole tehnyt mitään väärin. Mistä saisi tuntosarvet että ei tarvitse tuhlata kuukausia tai vuosia ennenkuin henkilö paljastaa todellisen minänsä. Siinäpä se, aluksi hän salaa ns. heikot puolensa, vasta kun olet hänelle varma saalis, se kaluste nurkassa, hän repsahtaa ja on oma itsensä. Hän voi näyttää ulospäin kuinka arvostaa ja rakastaa sinua ja ulkonäkösi voi olla hänelle kuin ansiomerkki rinnassa.

Huh huh,  pitäisi olla "tuntosarvet" päässä.                                                                                                            Olen kyllä oikeutettu kohtaamaan jo normaalin, hyvän miehen.