Avioeron olin laittanut vireille 25.11.2010. Ilmoitin Jukalle lokakuussa 2010, että en rakasta häntä enää ja haluan erota. Löysin kalenterimerkinnät 15.11.2010, jolloin sanoin Jukalle että voitaisiin laittaa talomme myyntiin. Jukka vastasi: " En suostu, on niitä muitakin vaihtoehtoja".  Mitä ne mahtoivat olla? Ehkä hänellä oli jo tuolloin tiedossa muuttaminen taloomme jonkun toisen naisen kanssa, siis ennen kuin laitoin edes eron vireille. Jukan käyttäytyminen minua kohtaan oli radikaalisti muuttunut huonompaan suuntaan jo 2007 keväästä alkaen. Vuonna 2009 hänen arvostelunsa minun  ulkonäkönäöstäni saivat jo röyhkeät mittasuhteet. Jukka sätti minua lihavaksi ja tympeän näköiseksi. Voin vilpittömästi sanoa että olin tuolloinkin  kohtalaisen hyvännäköinen nainen, vaikkakin pitkään alistettuna ja masentuneena olin jo passiivinen enkä jaksanut pitää kunnostani huolta.

Sen jälkeen kun olin laittanut eron vireille oli Jukka sanonut tyttäreni miehelle että hän tekee kaikkensa pitkittääkseen avioeroa.

Talon hinnaksi Jukka määritti ( 542,000 € ) eikä hän millään suostunut tiputtamaan hintavaatimusta, vaikka se oli ilmeisen ylihintainen. Lopulta hinta tiputettiin 525,000 €. Tämäkin osoittaa ettei hän halunnut talokauppaa syntyvänkään. Minun vaatimuksestani toukokuun lopulla hän suostui tiputtamaan hinnasta vielä 53,000 €.

Tapasin mieheni 22.5.11 irtaimiston jaon merkeissä, jossa hänellä oli mielestäni kohtuuttomat vaatimukset, mistä tuli riitaa. Silloin mieheni sanoi :" Kun tämä jakaminen on niin vaikeaa, eikö me voitaisi yrittää vielä yhdessä tästä entiseen malliin, nyt jotain oppineena". Silti hän ei millään tavoin osoittanut halukkuutta pohtia sitä mikä oli mennyt suhteessamme pieleen ja sitä mitä hän nyt oli oppinut, eikä puhettakaan anteeksipyynnöstä tai tunteiden osoittamisesta. Tuo oli peliä ja kylmää harkintaa aikaa pelatakseen.

22.8.2011 uusi kiinteistövälittäjä arvioi hinnan olevan kohdallaan. Kun uusi sopimus talon myynnistä olisi pitänyt allekirjoittaa niin Jukka sanoi, ettei allekirjoita vielä koska hänellä saattaa olla talolle ostaja. Aiemmin hän puhui että tyäkaveri on kiinnostunut talosta. Ero tuli voimaan Jukan vetkuttelusta johtuen 4.7.2011. Jukka ja hänen seurustelukumppaninsa väittävät että tapasivat vasta eron jälkeen, mutta kuitenkin jo 22 elokuuta nainen oli hakemassa lainaa pankista osuuteni ostamista varten. Mielestäni ei kukaan aikuinen reilun kuukauden tuttavuuden jälkeen sido itseään ja suurta summaa rahaa kiinni kiinni mieheen jota on tuntenut vasta reilun kuukauden. Nyt puhutaan sentään 63 v. hyvin koulutetusta työssä olevasta naisesta. Tai sitten hän on ollut hyvin epätoivoinen miehen saannissa.
Jukalla oli selvä päämäärä, miksi käyttäytyi minua kohtaan niin loukkaavasti ja nöyryyttävästi vuosia. Normaali aviomies tukee ja auttaa vaimoaan hänen masennuksessaan ja pyrkii keskustelemaan miksi vaimolla on niin huono olla. Hän miettisi mitkä syyt ovat vaikuttaneet masennukseen ja onko vaimo ollut kohtuuttoman vastuun ja työtaakan alla. Tämä ei tullut Jukalle mieleen ollenkaan. Hänen kohtelunsa takia olisin varmaan jo menehtynyt pahenevaan masennukseeni itsemurhaan ajautuneena, jos olisin jatkanut liittoa. Sekö olikin hänen tarkoituksensa. Koko omaisuus olisi jäänyt hänelle. Narsistilta sekin onnistuisi.

Onneksi terapiassa käynti avasi silmäni, ymmärsin että minua oli syyllistetty ja loukattu vuosia ja tajusin hakea eroa. Laitettuani eron vireille paranin sairauksistani ja sain uuden elämän itselleni.